proiect

Compania noastră se angajează să asigure durabilitatea mediului și reducerea deșeurilor prin intermediul serviciilor noastre de gestionare a logisticii inverse.
Ajutăm companiile prin furnizarea de resurse și prin gestionarea adecvată a deșeurilor.

Gestionarea deşeurilor de lemn

Eleifend lorem magna nulla tristique amet, at
Reziduul pe care ECOlignor îl gestionează este paletul din lemn. Acest reziduu, înregistrat sub codul 150103, este gestionat de noi din momentul preluării de la generator si până in momentul in care este repus pe piaţă ca produs finit.

Conform legislaţiei în vigoare, până în momentul în care paleţii din lemn excedentari ai firmelor sunt colectaţi de un gestionar de deseuri lemn autorizat, firma care deţine paleţii respectivi este răspunzătoare de aceştia. Astfel, vânzarea paleţilor excedentari către ECOlignor nu produce doar rentabilitate economică, ci eliberează firma de responsabilitatea privind paleţii respectivi, aceasta fiind asumată de ECOlignor, gestionar privind deseurile din lemn.

ConConform autorizatiei de mediu acordată de ANPM ,firma noastră este autorizată pentru recuperarea ,repararea si reconditionarea paleţilor din lemn.

ECOlignor este de asemenea,autorizată de A.R.R. să realizeze transportul deşeurilor si paleţilor din lemn. Dispunem de camioane de 22 tone cu remorcă , complet adaptate transportului de încărcături cu volume mari, în vederea garantării unui serviciu rapid şi eficient.

Tratament fitosanitar 

PFirmele care îşi exportă produsele în ţări care au adoptat normativa NIMF-15 au obligaţia de a trata fitosanitar paletul, prin tratarea termică, conform normelor legale aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale  din Romania.

CE ESTE ISPM -15 ?

Riscul răspândirii plăgilor între diferite ţări, din cauza comerţului internaţional este o preocupare crescândă la nivel mondial. De aceea, multe ţări au adoptat anumite Norme Internaţionale privind Metodele Fitosanitare, printre care figurează ISPM -15 care cuprinde directivele care reglementează materialul pentru ambalajul de lemn destinat exportului. Această normativă elaborată de Organizaţia Naţiunilor Unite privind Agricultura şi Alimentaţia (FAO), are ca obiectiv diminuarea riscului de propagare a plăgilor în procesul de export.

Firma noastră dovedeşte că se situează în avangarda normativelor şi procedurilor privind comerţul internaţional, cu repercursiuni minime asupra mediului ambient.

Ecolignor dispune, de asemenea, de consiliere permanentă la nivel legal şi procedural în domeniul ambalajelor din lemn.

PROCEDURĂ

Ecolignor eliberează un Certificat de Conformitate pentru paleţii care sunt trataţi în cuptoarele noastre instalate în mod special pentru acest scop, garantând, astfel, un proces controlat, care satisface exigenţele normelor legale actuale. ECOLIGNOR are codul de tratare RO-AG-037, care include un timbru identificativ de tratare, care este vizibil pe două dintre bucăţile de lemn laterale ale paleţilor noştri.

ECOLIGNOR  răspunde necesităţilor clienţilor săi, încorporând o gamă de servicii de TRATAMENT FITOSANITAR TERMIC.

Metoda de lucru 

ECOlignor , ca reciclator paleţi din lemn, are capacitatea de a gestiona întregul ciclu de viaţă al unui palet.
Întrucât ECOlignor este autorizată în vederea manevrării şi a transportului de deseuri din lemn, îşi poate asuma întreg procesul, cu un singur scop: clienţii noştri trebuie să stabilească doar condiţiile ,iar noi ne ocupăm de restul.

Paleți noi

Primul pas este  fabricarea şi vânzarea de paleti noi , care sunt predaţi industriei consumatoare.

Repararea și stocare

Ulterior se repară, se sorteaza si se depoziteaza, pentru a face posibilă o nouă utilizare. Deci, prin reciclarea paleţilor, se recuperează un palet reziduu pentru a fi transformat într-un palet produs.

Colectarea deșeurilor

O dată utilizaţi, paleţii se transformă în reziduu care trebuie colectat de un reciclator autorizat,printr-un transport autorizat şi adus la instalaţiile firmei acestuia.

Reciclare

În cazul în care paletul este foarte degradat, acesta se demonteaza,iar elementele recuperabile se refolosesc.

Înapoi
Email
Phone
Formular de Contact
    EnglishRomanianSpanish