Tratament Fitosanitar

Firmele care îşi exportă produsele în ţări care au adoptat normativa NIMF-15 au obligaţia de a trata fitosanitar paletul, prin tratarea termică, conform normelor legale aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale  din Romania.

CE ESTE ISPM -15 ?

Riscul răspândirii plăgilor între diferite ţări, din cauza comerţului internaţional este o preocupare crescândă la nivel mondial. De aceea, multe ţări au adoptat anumite Norme Internaţionale privind Metodele Fitosanitare, printre care figurează ISPM -15 care cuprinde directivele care reglementează materialul pentru ambalajul de lemn destinat exportului. Această normativă elaborată de Organizaţia Naţiunilor Unite privind Agricultura şi Alimentaţia (FAO), are ca obiectiv diminuarea riscului de propagare a plăgilor în procesul de export.

Firma noastră dovedeşte că se situează în avangarda normativelor şi procedurilor privind comerţul internaţional, cu repercursiuni minime asupra mediului ambient.

Ecolignor dispune, de asemenea, de consiliere permanentă la nivel legal şi procedural în domeniul ambalajelor din lemn.

PROCEDURĂ

Ecolignor eliberează un Certificat de Conformitate pentru paleţii care sunt trataţi în cuptoarele noastre instalate în mod special pentru acest scop, garantând, astfel, un proces controlat, care satisface exigenţele normelor legale actuale. ECOLIGNOR are codul de tratare RO-AG-037, care include un timbru identificativ de tratare, care este vizibil pe două dintre bucăţile de lemn laterale ale paleţilor noştri.

ECOLIGNOR  răspunde necesităţilor clienţilor săi, încorporând o gamă de servicii de TRATAMENT FITOSANITAR TERMIC.

Tratament Fitosanitar Termic

Certificat de Conformitate pentru paleţii