Istoric Ecolignor

Originile firmei Ecolignor se situează în Sant Martí Vell 1990. A luat naştere ca afacere de familie, pionieră într-un sector strategic, de reciclare şi protecţia mediului  şi cu un lung drum de urmat , aşa cum s-a dovedit de-a lungul acestor 25 de ani.

Modelul de afacere a fost pionier în comunele din Girona, deoarece în momente de criză economică, a oferit firmelor posibilitatea de a valorifica reziduurile din lemn şi de a reduce costurile privind ambalejele din lemn, cu recuperarea paleţilor uzaţi, toate acestea, într-un cadru de preocupare privind regenerarea resurselor şi conştientizarea graduală, de către societate, a respectului datorat Mediului Înconjurător.

Din 2004, ECOlignor s-a transferat la instalaţiile de producţie actuale din Maiá de Montcal, cu peste 23.000 m² destinaţi depozitarii şi reparării a tot felul de ambalaje din lemn. Instalaţiile noastre de producţie au o hală acoperită, de 2.500 m², cu peste 150.000 de paleţi depozitati şi o vastă bază de camioane şi utilaje necesare operaţiunilor de logistică şi producţie, ceea ce ne dă o capacitate de gestionare de peste 1.500.000 paleţi pe an.

În 2007, nu cu puţin efort, devine realitate unul dintre obiectivele marcate ca prioritare, respectiv deschiderea unei filiale în România, bazată pe aceeaşi structură ca şi firma mamă din Barcelona, dar cu o piaţă total neexplorată şi cu tendinţă de creştere.

Şi, în sfârşit, la finele anului 2008, s-a constituit o nouă societate, Palet Direct, pentru a consolida, extinde şi oferi servicii mai bune Barcelonei şi ariei sale metropolitane, din apropierea geografică a unor instalaţii de producţie din Sabadell.

Actualmente, toate firmele din acest grup sunt certificate ca Reciclatoare de Deşeuri, şi acreditate internaţional în cadrul Reţelei PEFC, care garantează originea esenţelor de lemn şi în cadrul legislaţiei pentru comerţul internaţional NIMF-15, privind Tratamentul Fitosanitar.

Plecând de aici, grupul este consolidat şi se simte cu suficientă energie pentru a înfrunta viitorul cu speranţă, cu dorinţa de a creşte zi de zi, cu paşi fermi şi, în acelaşi timp, siguri, cu sprijinul pe care ni-l dă încrederea a mii de clienţi răspândiţi prin Europa. 

MULŢUMIRI celor peste 600 de clienţi şi 500 de furnizori care, de-a lungul acestor ani, ne-au dat încredere. Împreună vom continua să avansăm!

echipă

echipă

Ecolignor România SRL